sligovitsj

Meisjes van ambitie

Een samenwerkingsopdracht samen met Anne bracht ons na les 1 al een geweldige animatie. Ondanks het beginonderwerp territorium was, kwamen wij na een uurtje gezellig kletsen op het gemeenschappelijk onderwerp, ambitie. En al heel snel zagen wij het project beginnen met de overkoepelende naam Meisje van Ambitie.
Anne begon met de foto van de zielige man in China, wie zijn huis niet wilde afstaan voor een snelweg, misschien ken je hem wel?
china huis op snelweg

Ik daarentegen had de Mexicaanse vluchtelingen naar Amerika, die hun territorium creëerden door spullen als een spoor achter te laten op weg naar de eerste stad voorbij de grens. Zo creëerden ze een geheel nieuw territorium (als je er meer over wil lezen kan je op de foto klikken).

11-discarded-baseball-hat-new-york-yankees_69060_600x450-1
Hoe kwamen we dan toch op ambitie? Wij zagen de gelijkenis in doorzettingsvermogen voor je ambitie. De Chinese man met de ambitie zijn huis te behouden. De vluchtelingen daarentegen verlieten hun huis met de ambitie een financieel zekerheid te krijgen. Als snel vroegen we ons af wat ze aan die enorme ambities overhouden?

09-discarded-bones-border_69058_600x450-1 06-scattered-belongings-camp_69055_600x450-1 huis in sloopNiet heel veel dus…

Maar daar gaat het niet om, we probeerden ambitie in ons eigen context te vatten. Snel kwam reizen al naar voren en maakte we de gelijkenis met vroeger. Hoe normaal het nu is en hoe bijzonder dat vroeger was. Daarnaast vinden wij dat de ambitie van tegenwoordig vaak veel vergt, de dromen worden immers steeds groter. Tegenwoordig is een baan, trouwen en kinderen krijgen allang niet meer je uiterste droom om naar te streven. Beroemd en succesvol worden is tegenwoordig veel belangrijker. Bij veel jonge mensen zie je de druk om succesvol te worden steeds hoger worden. Wij vroegen ons af of het de jonge mens van tegenwoordig niet te veel wordt. Dit hebben wij geprobeerd te uitte in de animatie begin deze pagina.

De tweede les lieten we dit zien doormiddel van een boekje over de ambitieuze vrouwen van vroeger en nu. Daar kwamen we op verassend resultaat uit. De vrouw van vroeger had namelijk een veel kleiner territorium hoe machtig zij ook was. De machtige vrouwen van nu hebben bijna de hele wereld. Doormiddel van snellere communicatie is het veel gemakkelijker om een groot gebied te ‘veroveren’. Alhoewel het deze dagen niet meer om macht gaat zoals dit bij de vrouw van vroeger het letterlijk om de hoeveelheid ‘hectare’/’land’ ging. De vrouw van nu wil vooral haar netwerk vergroten, in het echt als virtueel.
Hieronder het boekje geuit in een poster:

poster sterke vrouwen

 

Vervolgens hebben we ambitie nog dichter bij onszelf gebracht. Daaruit bleek dat Anne door andere juist wordt gemotiveerd om ambities/dromen achteraan te gaan, wat haar tevens ook veel energie kost. En daarentegen worden mijn ambities onderdrukt door anderen.
Beide was niet optimaal, daarom gingen we uit van het ideale vorm van een cirkel die implodeert bij mij en explodeert bij Anne. Hierbij hebben wij gelatine en ecoline gebruikt.

IMG_3263 IMG_3257 IMG_3262 IMG_3258

Gezien de opdracht begon met het woord territorium. Had de docente ons één beperking gegeven om in ons proces één week tijd te besteden aan het maken van een vlag. Daaruit is het concept PLANTjeVLAGje ontwikkeld. Bestel een plantje om te planten om jouw ambitie te starten.

website6 website4 website5 website3 website website2

boom

Plantje Ambitie
Vervolgens hebben we nog een keer terug gekeken naar het project van ambitieuze vrouwen en nog een aantal posters ontworpen.

Oprah en Maria Theresa Madonna en Elisabeth of England Lady Gaga en Queen Victoria

 

Advertenties
Dit bericht is gepubliceerd op januari 20, 2014 om 21:44 en is opgeslagen onder HKU. Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Een gedachte over “Meisjes van ambitie

  1. sanneke op schreef:

    Love it! Die gemixte machtige vrouwen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: